Néhány perccel ezelőtt megtörtént az első újévi koccintás a megyében. De mielőtt bárki megijedne, a hiba nem az Ön készülékében, éjfélig még több mint 12 óra hátra van. Viszont nem is arról van szó, hogy valakik túlzásba vitték az ünneplést és már délelőtt elvesztették az időérzéküket. Az esemény apropója egy kocsmakvízhez kapcsolódik.

A Kiribati nyestkutyák Pécs legsikeresebb kocsmakvíz-csapata, mely 2017-ben megnyerte, 2018-ban pedig második helyen végzett a Quizzone országos kvízbajnokságában, valamint – Szalonspricc néven – már a Quiznighton is több országos győzelem és dobogós hely fűződik a nevükhöz.

A csapat által használt névnek is kvízes története volt. Életük első Quizzone által szervezett kocsmakvízén 2 bónusz kérdésre nem tudták a választ. Az egyikre a helyes megfejtés a „Kiribati” volt, a másikra pedig „Nyestkutya”, így maradt meg a név. A név mellett azonban a csapat elkezdett érdeklődni a kis ország szokásai, hagyományai és kultúrája felől, néhány szokást pedig maguk is megtartanak.

Kiribatiban 13 órával előttünk járnak, így magyar idő szerint délelőtt 11 órakor beköszöntött az Újév. Ennek örömére a csapat tagjai és a meghívott vendégek koccintottak egyet, majd elhangzott Kiribati Nemzeti Himnusza. Minderre a komlói mini Zooban került sor.

Az első koccintás tehát már megtörtént, és bő fél nap múlva mindnyájan követhetjük a szigetország jó szokását!