Szerda kora délutánig kitart a kellemes tavaszias idő, és akár még melegrekord is dőlhet ezen a napon, majd a délután második felétől egy markáns hidegfront éri el a térségünket! Hétvégére megérkezik a téli idő.

Mi várható a napokban?

Szerdán reggel már sok lesz a felhő felettünk, de csapadékra nem kell számítanunk kezdetben. A hőmérséklet közel lesz a 10 fokhoz, nagyon enyhe lesz az éjszakánk.  Kora délután a melegrekord is megdőlhet, mely egészen pontosan 8 évvel ezelőtt Kaposváron volt, ekkor 16,3 fokot mérhettünk. Nos a délutáni maximumok 15-17 fok között alakulhatnak. A délután második felétől megélénkül az északnyugati szél és beborul az ég, elered az eső. Számottevő csapadék várható, egészen csütörtök reggelig.

Csütörtök hajnalban ahogy észak felől megérkezik a hidegebb levegő, úgy válthat a csapadék havasesőbe, akár hószállingózásba. Ezt annak a függvénye, hogy meddig lesz felettünk a csapadékmező. Reggel összefüggő lesz a felhőzet, majd fokozatosan észak felől felszakadozik. Délután a felhőátvonulásokból gyenge záporok alakulhatnak ki. Estére felszakadozik a felhőzet, és az addig élénk északnyugati szél mérséklődni fog.

Péntek hajnalban komoly fagyra készülhetünk, a mélyebben fekvő völgyekben és a Duna-Dráva mentén AKÁR -7 foknál is hidegebb lehet! Derűs lesz az idő csupán néhol képződhet köd, mely a délelőtti órákban felszakadozik Ez egészen a késő délutáni órákig így is marad, majd délnyugat felől egy ciklon előfelhőzete borítja be az eget. A maximumok 0 és 2 fok között alakulhatnak.

Szombaton délnyugat felől egy ciklon súrol minket, mely csapadékot is hoz magával. Várhatóan néhány cm hó hullhat ezen a napon. Reggel -4 és -2, délután -1 és 1 fok között alakulhat a hőmérséklet. Az északkeleti szél mérsékelt lesz.

Vasárnapra a csapadék kelet felé elhagyja térségünket, napos és felhős időszakok válhatják egymást, csapadék már nem várható. A maximumok fagypont körül alakulhatnak.

Tehát szerdáig tart az enyhe idő, majd fokozatos lehűlésben lesz részünk. A hajnalok csípősek lehetnek, és napközben is csupán fagypont körül alakulhat a hőmérséklet. – írja a Meteo Mecsek.