Váratlan fordulat történt L.L. Junior rapper kisfiának 2019-es halála ügyében. Az ügyészség ugyanis minden részletre kiterjedő vizsgálatot követően mégsem a fiú édesanyja, Hopp Csilla ellen emel vádat, hanem annak barátnőjét gyanúsítják gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

Az énekes 3 éves kisfia még 2019. augusztus 31-én hunyt el tragikus körülmények között. A gyermek édesanyjával és annak barátaival sétált Budapest XIV. kerületében, a Vezér és a Füredi utcák sarkán. A nagyobb társaság éppen egy kerületi gyerekrendezvényre tartott, amikor a kereszteződésnél át akartak kelni a zebrán, a lámpa azonban pirosra váltott. A társaság egy része, így a kisfiú bátyja azonban átért a túloldalra, ahol megálltak, hogy bevárják a hátramaradtakat.

LL Junior gyermeke az édesanya barátnőjének felügyelete alatt volt, amikor megpróbált átkelni a piroson, hogy kövesse idősebb testvérét. A vádlott elsőre még visszahúzta a kisfiút, majd a kezét is megfogta, de nem kellő erővel, így végül ki tudta szabadítani a kezét. A gyermek kiszaladt az úttestre, ahol 1,1-1,4 másodpercen belül egy szabályosan, 42-43 km/h sebességgel közlekedő autós elütötte. Az alig 3 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a gyermek féktávolságon belül lépett az úttestre, ezért az autó sofőrje még intenzív fékezéssel sem tudta volna elkerülni a balesetet. Eredetileg arról szóltak a hírek, hogy az édesanyát fogják felelősségre vonni, de a vizsgálat fenti eredménye alapján ellene megszüntették az eljárást. Az ügyészség álláspontja szerint azért sem terheli felelősség, mivel joggal bízhatott abban, hogy a barátnője felügyelete alatt gyermeke biztonságban van.

Az édesanya barátnője mulasztott, mivel a kisfiú az ő szoros felügyelete alatt volt, a vád szerint nem járt el kellő gondossággal, így a felügyelete alatt álló kisgyermek kezét nem megfelelő módon, és erővel fogta, illetve más módon sem akadályozta meg, hogy a kisfiú újra az úttestre lépjen.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gondatlanságól elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a barátnő ellen, és felfüggesztett fogházat kért rá.

Forrás: 24.hu