A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) amiatt, hogy szerintük Gődény György vezette Normális Élet Pártja visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat.

Az MKKP közleményében azt írja, hogy a Normális Élet Pártja egy online felületen gyűjti az emberek személyi azonosító számát. „A lakcímkártyán lévő személyi számodat csak az ívek kitöltésénél kérheti el bárki ajánlás- vagy aláírásgyűjtés esetén, illetve ingatlannyilvántartásnál kezelhető jogszerűen. Más esetben ne add meg senkinek, pláne az interneten” – írja az MKKP.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak küldött levelüket változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Adatvédelmi Hatóság, tisztelt Pegazus!A „doktor” Gődény György vezette, Normális Élet Pártja néven bejegyzett kamupárt a közösségi médiában terjesztve elég gyanúsan gyűjti egy online felületen embertársaink személyi azonosító számait.

https://www.facebook.com/…/Norma…/posts/625345152052627/

https://valasztas.normalisorszag.com/…/13324…

Szerintünk sem ingatlannyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint.Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba.

A formon szereplő adatkezelési hozzájárulás elképesztő módon még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, abból az adatkezelés célja (különösen a személyi azonsoítóé) nem derül ki, szerintünk ez így nem is minősül hozzájárulásnak.

Péterfalvi Attila állásfoglalása alapján https://infostart.hu/…/nem-adhato-ki-mindenkinek-a…

kérjük, szólítsák fel a Normális Élet Pártját a törvénysértő adatgyűjtés félbehagyására. Ugyanezek a figurák 2018-ban már büntetlenül markoltak fel százmilliókat közpénzből, tök jó lenne, ha az Adatvédelmi Hatóság idén már tenne végre ezzel valamit.

Üdvözlettel:

Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Egy Kicsivel Még Normálisabb Élet Főalbizottság”