Ez pedig nem más, mint a járvánnyal kapcsolatos szigorítás. Látható, és érezhető, hogy az embereknek elegük van a lezárásokból, a korlátozásokból, a diszkriminációból, és azzal, ami lassan két éve zajlik. Elegük van, hogy önjelölt szakemberek konstansan hülyeségeket beszélnek, és egyik kijelentésükkel hazudtolják meg azt, amit két perccel korábban mondtak. Elegük van, hogy félteniük kell az állásukat, elegük van a maszkból, elegük van abból, hogy ha a gyerekek kettőt köhögnek le- és bezárják az iskolákat.

Ehhez képest az ellenzéki oldalon a DK politikusa Komáromi Zoltán, aki egyébiránt háziorvos (tehát nem járványügyi szakértő, nem járvány matematikus, nem virológus) azt találta mondani, hogy

„A rendvédelmi szerveknél, a tömegközlekedésben, az iskolákban, az óvodákban az egészségügyben, a hivatali ügyfélszolgálatokban, avagy szinte mindenhol, ahol ember emberrel találkozik, »minden eszközt be kell vetni, hogy az ott dolgozók minél kisebb rizikóval végezhessék a munkájukat, az oda bemenők pedig védve legyenek.«ˇ

Értsd: marad(na) a védettségi igazolvány, maradnának a szigorú korlátozó intézkedések, legalábbis a DK politikusa szerint. Aki nem mellékesen az ellenzéki összefogás egészségügyi programjáért és annak kommunikációjáért felel.

Ez az a taktika, ami óriási vereséget fog jelenteni az ellenzéknek

Ugyanis az emberek többsége már nagyon nem akar lezárásokat, félti a saját egzisztenciáját, félti a gyerekeit, akiknek soha, senki nem fogja visszaadni az elmúlt két évet. Ezzel szemben ha a DK politikusa még több korlátozást, még több lezárást, még több diszkriminációt ígér, úgy maximum az ellenzéki kemény mag fog rájuk voksolni. A bizonytalanok aligha.


Eközben a lezárásellenes Mi Hazánk több ezres tüntetést szervezett, minden létező felmérés alapján egyre népszerűbbek a teljes lakosság körében, ha most lennének választások simán jutnának be az országgyűlésbe, miközben a retorikájuk nagyjából annyiból áll, hogy ne legyen több korlátozás, és ne legyen kötelező az oltás. Ez önmagában elég jó néhány százalékhoz.

Fura, de talán az ellenzéki összefogásnak ideje lenne tanulnia valamit Toroczkaiéktól…