Január 15-én, szombaton történt a XXI. század eddigi legnagyobb vulkánkitörése a Csendes-óceán mélyén. Az ebből fakadó cunami szinte elsöpörte Tongát, a kis szigetcsoportokból álló miniállamot. A katasztrófáról készült videók bejárták a világot, rengeteg embert még máig keresnek. Most azonban egy egészen elképesztő történetre derült fény, amely egy kis fényt ad a sötét hangulatba az országban.

Egy 57 éves férfi ugyanis csodával határós módon élte túl a cunamit. Liszala Folau Tonga egyik legkisebb szigetén élt, Atatán összesen mintegy 60 ember lakik. Folau szombat este hétkor éppen az otthonát festette, amikor a bátyja szólt neki, hogy jobb lesz fedezékbe vonulni, mert közeleg az árhullám.

A férfinak már nem maradt sok ideje menedéket találni, ezért egy fára mászott fel, ahol az első hullámot sikeresen átvészelte. Ekkor azonban elkövette azt a hibát, hogy lemászott a fáról, a következő hullám pedig magával ragadta. Folau saját bevallása szerint 27 órát töltött a nyílt óceánon, ráadásul kisebb rokkantsága miatt csak nagyon lassan tudott úszni. Végül másnap este 10 óra körül jutott partra Tongatapu szigetén, az ország fővárosában.

A férfi csodálatos túlélésének köszönhetően gyorsan sztárrá vált az országban, hamar ráakasztották a „tongai Aquaman” becenevet, a DC népszerű képregényhőse után.

Forrás: Index