2021 után, 2022-ben is veszélybe került Mohács ikonikus rendezvénye, minden a vírushelyzeten múlik. Mindenesetre a busók bizakodnak benne, hogy idén elűzhetik a telet.

Javában tart az öltözékek karbantartása, a kellékek kiegészítése, és a horvát önkormányzat faragó szakkörében munkálkodó gyerekek új álarcai is lassan elkészülnek. Zajlanak a táncórák, a busók már a máglyákra szánt rőzsekötegeket is összekészítették.

A mohácsiak nagyon várják és a szervezők is már javában készülnek a busójárásra, ám tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy a végső szót a vírushelyzet fogja kimondani

– hangsúlyozta Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere a főszereplőkkel, valamint az esemény lebonyolításában résztvevőkkel a felkészülés jegyében a napokban tartott megbeszélésen. – írja a 24.hu

A nagyszabású rendezvényre az árusító helyek közül már mind elkelt, a vendégváró programok pontosítása folyamatban van, így a sikeres busójáráshoz már csak az kell, hogy a vírushelyzet tegye lehetővé a felszabadult farsangolást.