Hétvégén útjára indul a labda a magyar labdarúgás másodosztályában, mindjárt egy Baranya megyei házirangadóval kezdődik a focitavasz: a 10. helyen telelő Pécs fogadja a 12. Szentlőrincet. Pontosabban csak fogadná, hiszen a PMFC honlapján ma megjelent közlemény alapján erre valószínűleg nem kerül sor.

A csapatot ugyanis rendkívül sújtja a koronavírus, jelenleg 12 fő érintett. A játékosok és a stábtagok közül utóbbiak már visszatérhettek, az ő esetükben az újbóli munkába állásához nincs szükség visszatérési protokollra. A játékosok esetében viszont ez nem így van, a közlemény alapján közülük kevés labdarúgó játékára van jelen pillanatban esély, de nekik is a protokoll által előírt vizsgálatok csak a napokban történnek majd meg.

A Pécs ezért figyelembe véve a szakmaiság megtartását és az egészség megőrzését, halasztási kérelemmel fordult a Szentlőrinchez és az MLSZ-hez. A lőrinciek hozzá is járultak a halasztáshoz, pótlásra pedig a válogatott szünet egyik napját, 2022. március 26-27-et javasolták. Ez a PMFC-nek is megfelelt, így most már csak az MLSZ hozzájárulása kell ahhoz, hogy az első „tavaszi” fordulós mérkőzést elhalasszák.

Forrás: PMFC