Közleményt adott ki a Pécs Jövője Frakciószövetség, amelyben reagáltak a több korrupciós ügyet is végül vádemelés nélkül lezáró nyomozásra. Az Aranyhajó fogadó állítólagos árun aluli eladása, Bánki Erik ügyvédi irodájának összesen 100 milliós kifizetései és a volt központi menza-ügy nyomozását is lezárta a hatóság.

A városvezető frakciószövetség szerint „a pécsi Fidesz többször is bebizonyította, hogy fordítva ül a lovon és hatalmas vastagságú, már-már a rinocéroszokat is megszégyenítő méretű bőrt növesztettek az arcukra.” Mint írják, azt várnák, hogy a kirobbant ügyek hatására önértékelést tartanak, ehelyett viszont a „NER nyomozóhatósága” botrányos módon lezárta ezeket.

„Elképesztő, hogy a fideszes képviselők azon örömködnek, hogy a pécsieket ért több mint százmillió forinttal megkárosító ügyek nyomozását lezárta a NER nyomozóhatósága, kvázi nem kapják vissza a pécsiek az adófizető forintjaikat, ami őket illeti” – írják tételesen felsorolva a kifogásolt ügyeket:

„A fideszes képviselők örülnek annak, hogy az Aranyhajó fogadót olyan négyzetméteráron adtak el Tiborcz István barátjának, amennyiért akkor legfeljebb használt kertvárosi lakást lehetett kapni Pécsett.
A fideszes képviselők annak is örülnek, hogy a pécsieket egy Bánki Erikhez köthető ügyvédi iroda több mint 100 millió forinttal megkárosította.
A fideszes képviselők azt is üdvözlik, hogy a volt központi menza-ügyben sikerült egy 150 milliós vagyont 1,5 millió forintért elherdálniuk.”

A közlemény szerint az is végleg bebizonyosodott, hogy a Fidesz számára Pécs nem az otthont és a jövőt jelenti, hanem egy fejősmalacot.

„Azonban felhívnánk a fideszes képviselők figyelmét, hogy nem lesz mindig mögöttük a NER által irányított rendőrség! Nem lesz mindig kormányzati nyomás a nyomozóhatóságokon, ami miatt eddig megúszták a piszkos, pécsieket megkárosító ügyleteiket! Nem lesz hazánk mindig következmények nélküli ország! Egyszer felelniük kell azokért a tetteikért, amelyek miatt a pécsiek vagyona megcsappant” – zárul a közlemény.