Ma, 2022. január 28-án, délután 16 órakor Komlón a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény sok szeretettel várja az érdeklődőket a

Mecsek Alkotó Műhely

„Újra együtt”

című kiállítás megnyitójára a művészeteket kedvelő családokat, párokat, egyedülállókat.

A kiállítást megnyitja: Madarász Gábor Viktor, festőművész

Közreműködik: Múth Ádám (szaxofon, furulya)

Kiállítók: Drinóczi Endre, Dvoracsek Éva, Elekes Lutti, Gál Erzsébet, Horváth Beáta, Keszler Anita, Kiefel Valéria, Kürti-Németh Julianna, Madarász Gábor Viktor, Podholáné Háhn Lívia, Sárosiné Németh Gizella.

Helyszín: József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény Komló, Városház tér 1.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2022. február 26-ig, az intézmény nyitvatartási idejében!

A rendezvényen a szájat és az orrot eltakaró maszk, és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező!

A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény Komló város szívében, a Városház tér 1 alatt időszaki kiállítások mellett több tízezres, folyamatosan frissülő könyvtári állományával, valamint helytörténeti, természettudományi és időszaki kiállításaival is várja a művelődni vágyó látogatóit!

A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény helytörténeti gyűjteménye több mint 10.000 feldolgozott és csaknem további 3.000 még feldolgozásra váró műtárgyat őriz. Ez utóbbiak szakszerű feldolgozása szakember hiányában egyelőre sajnos még várat magára. A gyűjteményi anyag számos olyan műtárgyat foglal magába, melyek a város és a kistérség kiemelkedő történeti múltját, régészeti és néprajzi értékeit képviseli. Ezek közül kiemelendő az egykori komlói szénbányászathoz, bányaműveléshez kapcsolódó bányászati gyűjtemény.

A helytörténeti gyűjtemény anyagából 1993-ban állandó kiállítás nyílt az intézményben „Fejezetek Komló múltjából” címmel, mely jelenleg is megtekinthető. A kiállítást Göncz Árpád egykori köztársasági elnök nyitotta meg. Az elmúlt évek pályázati forrásainak (Kubinyi Ágoston Program) és fenntartónk, Komló Város Önkormányzata támogatásának köszönhetően helytörténeti kiállításunk csaknem teljesen megújulhatott. Mind tartalmilag, mind pedig minőségileg is átalakultak kiállítótereink, melyek remélhetőleg a mai múzeumlátogatók kívánalmainak megfelelően várják vendégeinket.

A könyvtár és a muzeális gyűjtemény 2021. július 3-tól védettségi igazolvány nélkül, mindenki számára szabadon látogatható.

Forrás: komloikonyvtar.hu

Fotó: komloikonyvtar.hu