Manapság nagyon sok étterem és kávézó próbál valami egyedi hangulati elemmel kitűnni a tömegből. Megihatjuk a kávénkat Harry Potter világában, étkezhetünk macskák társaságában, vagy akár egy old School Ikarus busz is lehet a büfés kocsink, ahogy arról Vági Márton kollégám már beszámolt. Ugyanakkor nekem általában az volt a tapasztalatom minden ilyen helynél, mintha a hangulatos háttér valamiféle tartalmi hiányosságot kompenzálna, nem nagyon tudnék olyan helyet mondani, ahol az átlagosnál jobb gasztronómiai élményt kaptam. Egyetlen kivétel e felől talán az Osváth Zsolt nevével fémjelzett budapesti Unikornis Bisztro, ahol egy kifejezetten jó, különleges burgert ettem, viszont azt meg kissé túlárazottnak éreztem.

Ezek miatt, amikor megláttam a Foodpandán, hogy az Ikarus Falodából kiszállításra is lehet rendelni, akkor már tudtam, hogy kipróbálom, hiszen ezesetben nincs ott a hangulat, csak az ízek és az étel, amik dominálnak. Az étlapról végül egy pljeskavicát választottam, lepényben készítve (lehet hasábbal vagy vegyes salátával is kérni), de mivel nem tudtam, mekkora ételt fogok kapni, biztos ami biztos, külön ráfizetéssel kértem hozzá egy adag hasábburgonyát.

Kiszállítási időnek 70 percet írtak, ehhez képest nagyjából 45 perc alatt megérkezett az étel, ez több mint kiváló, főleg, mert Kertváros azért messze is van viszonylag. Amikor kinyitottan a csomagot, ez tárult a szemem elé:

Na jó, ehhez kár volt krumplit kérni külön. Azért ha már itt van, akkor megkóstoltam, és egyébként ízletes, frissen készült, kellemesen fűszerezett. Érdekes, hogy Marci a legutóbbi kritikájában azt írta, hogy egy picit még lehetett volna készíteni a krumplit, nekem meg most pont az volt az érzésem, hogy egy icipicit már túlkészült, kicsikét rövidebb sütési idő is megtette volna. Persze az is lehet, hogy csak megfogadták az ő tanácsát, meg különben is, menjenek a fenébe a gasztro-újságírók, hogy még egymással sem tudnak egyetérteni :).

Az étel elrendezése és az ebben való tudatosság tetszett nekem a legjobban. Ugyanis a lepény „mély” részébe kerültek a zöldségek (hagyma-paprika-paradicsom), és rá mintegy koronaként a hús. Így pedig egyben maradt az étel, nem hullottak ki a zöldségek, ami azért is volt fontos, mert így nem volt érezhető az a szárazság sem, ami egyébként a nagyméretű pékáruknak gyakran a sajátja A hús egyébként jól készült, csak a szükséges mennyiségű fűszer került bele és a sütése is optimális, és a zöldségek is frissek és finomat lettek. Bejött nekem az ajvár is, inkább egy csemege ajvár volt, nem lehetett annyira markánsan érezni, de azért jó, hogy ott volt.

A lepény 2.600 forintba kerül, ugyanakkor ez mennyiségileg egy akkora adag, hogy szerintem kevesen tudnák maguk megenni. Összességében ez a hely most félig-meddig megcáfolta a szetereotípiáimat. Nem mondom, hogy egy olyan gasztronómiai csodával találkoztam, amilyennel még soha és amit az életben nem felejtek el, viszont egy minőségileg és mennyiségileg is több, mint korrekt ételt kóstoltam, ami az egyedi hangulati elem nélkül is tökéletesen megállta a helyét. Mindazonáltal azért még ki fogom próbálni a helyben fogyasztást is.

A helyről több információt itt találsz.