Folytatják a tanárok a sztrájkot, de a korábbi két óra helyett immár teljes sztrájknapokat terveznek – mondta az RTL Híradónak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja. A március 16-án kezdődő sztrájkhoz a Pedagógus Szakszervezet (PSZ) is csatlakozik, egyes intézményekben gyerekfelügyelet se lenne. – közölte az RTL Híradóval Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja.

A határozatlan idejű sztrájk március 16-tól venné kezdetét. A két szakszervezet Nagy elmondása szerint megállapodott a még elégséges szolgáltatásokról, amit várhatóan pénteken terjesztenek a kormány elé. „Azt szeretnénk, hogy ahol sokan vesznek részt a sztrájkban, ott valóban észrevehető, zárt ajtós sztrájkot tudjanak tartani a tanárok és csak bizonyos intézményekben legyen gyerekfelügyelet” – nyilatkozta.

Ez utóbbira a január 31-i sztrájkot nem volt lehetőség, hiszen az csak kétórás volt, így nem lehetett megoldani a gyerekek szállítását. A szakszervezetek követelései között a pedagógus és nem pedagógus beosztásban lévők bérhelyzetének rendezés, a munkateher csökkentése és a kötelező oltás megváltoztatása, hogy vissza tudják venni azokat a tanárokat, akiknek a pótlása a jelenlegi helyzetben lehetetlen.

Forrás: 24.hu