A koronavírus-járvány árnyékában az Orbán Ráhelhez köthető Magyar Turisztikai Ügynökségen (MTÜ) keresztül teljesen átalakították a magyar turisztikai szektort – írja közleményében az Egységben Magyarországért. A legújabb hírek szerint nem kevesebb mint 630 millió forintot költöttek el az uniós koronavírus-helyreállítási alapból arra, hogy egy kormányközeli cég turisztikai portált alapítson. Az ellenzéki közlemény szerint ezzel „újabb százmilliók landoltak a fideszes kiváltságosok zsebében.”

Az ellenzéki pártszövetség az MTÜ közpénzből készült felvételeinek felhasználásával alternatív országimázs-videót készített:

A Márki-Zay Péter oldalán megjelent videó szerint “nincsenek fideszes és nem fideszes hegyek, nincsenek fideszes és nem fideszes folyók. Egy közös hazánk van, ami mindannyiunké, még akkor is, ha valakik el akarják lopni hektárról hektárra.”

Az Egységben Magyarországért szövetség szerint az MTÜ legújabb korrupciós ügye is bizonyítja, hogy Orbán Viktornak fontosabb saját családjának gazdagítása, mint a magyar emberek védelme. „Az Elios-ügy kapcsán született OLAF-jelentés óta tudjuk, hogy Orbán családja konkrétan bűnszervezetben elkövetett csalás nyomán szerezte az első milliárdjait” – fogalmaz a közlemény. Az Orbán Ráchelhez tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség kapcsán ugyanezt kifogásolják.

Az ellenzék ígérete szerint, az áprilisi választási győzelem esetén az uniós koronavírus-alap támogatásait pedig a valódi kis- és középvállalkozások megsegítésére költik majd.