Az előzetes terveknek megfelelő ütemben halad a pécsi Vásárcsarnok építése- írja közleményében az önkormányzat.

A szakipari szerelési munkák készültségi foka meghaladta a 70%-ot, a bezárt épületben folyamatosan készülnek el a burkolási és festési munkákkal az üzlethelyiségekben, továbbá a gépészeti szerelvényezések mellett a villamossági szerelési munkák is elkészültek.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., illetve a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan egyeztetnek a leendő bérlőkkel arról, hogy milyen legyen az üzletek végső kialakítása. „Célunk, hogy ésszerű kereteken belül a bérlők igényeinek megfelelő legyen az üzlethelyiségek, a pavilonok és az árusítótér kialakítása” – foglalta össze Auth István, önkormányzati képviselő.

Az új és a régi vásárcsarnok között létesülő kültéri piactéren jelenleg földmunkák és közműkiváltási munkák végzése zajlik, valamint a gáz, a csapadékvíz, illetve az ivóvíz vezetékek fektetési munkálatainak előkészítése történik. Utóbbit három ütemben végzik majd el, amely miatt várhatóan február végén, ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben a Zólyom utcában.

A csarnoképítéshez kapcsolódóan a projekt keretein belül, a külső útépítési munkák részeként az új Ipar utcai körforgalmat már decemberben használatba vehették a közlekedők. A kopóréteg fektetésére, valamint az útburkolati jelek felfestésére technológiai okokból csak a telet követően lesz lehetőség. Az új vásárcsarnok melletti 47 férőhelyes parkoló és az ahhoz vezető út is megkapta már a kötőréteget.

Az építési munkák mellett folynak az egyeztetések a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldalán, az új vásárcsarnok nyugati oldali bejáratához átkerülő buszmegállót illetően. Ide a tervek szerint a régi vásárcsarnok melletti buszmegállót helyezik majd át.

A vállalkozó ütemezése szerint a buszmegálló áthelyezésének kivételével ez év tavaszán befejeződnek a kivitelezési munkálatok. Az épületre vonatkozó hatósági engedélyezési munkálatokat követően kerülhet sor a bérlők beköltözésére, valamint az épület nagyközönség előtti megnyitására.