Elsőként írtak meg a KPSVR, hogy dr. Varga István és Horváth Ákos Ervin névrokonait indítják a választáson. Egy közérdekű adatigénylésből beigazolódott, hogy értesüléseink helyesek voltak. 

Felder Frigyes, az LMP önkormányzati képviselője, közérdekű adatigényléssel fordult a helyi választási iroda vezetőjéhez a jegyzőhöz még hétfőn, hogy megtudja, kik vettek fel ajánlóíveket az április 3-i országgyűlési választáson való induláshoz.

Felder a KAPOCS Közösség Kaposvár nevű Facebook csoportban tette közzé a választ, melyből világosan látszik, hogy dr. Varga István, az összefogás jelöltje, mellet van még egy „független” Varga István, illetve van egy szintén „független” Horváth Ákos nevű egyén, aki nem egyezik meg azzal a Horváth Ákos Ervinnel, aki a 2019-es önkormányzati választáson volt az összefogás polgármester-jelöltje, illetve az előválasztáson dr. Varga István ellenfele.

A dokumentum bizonyíték arra, hogy a fideszesek megpróbálják a választásokat befolyásolni, ezzel megtévesztve a kaposváriakat és a környező települések polgárait.

Varga, tegnapi sajtótájékoztatóján, fel is szólította Gelencsér Attilát, hogy fejezze be az aljas játszmáit. Hozzátette: ebből is látszik, Gelencsér fél, hogy veszíteni fog.

A listán még egy érdekes név szerepel: dr. Nadrai Norbert önkormányzati képviselő is felvette az ajánlóíveket, így szintén szándékozik indulni az országgyűlési választáson. Úgy tűnik, lassan kiderül, hogy ki akar valóban kormányt váltani, és ki szolgálja a Fidesz érdekét azzal, hogy megpróbálja az ellenzéki szavazatokat megosztani.