Hétfő hajnalban sok helyen számíthatunk gyenge fagyra, -2 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet. A délnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd megélénkül, főleg a Mecsek magasabb pontjain erős lesz! A hajnali órákban még fátyolfelhős lesz az égbolt, majd a délutánhoz közeledve megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

A kora délutáni órákban északnyugat felől Franklin viharciklon hidegfrontja éri el az országot. A csapadékmező nagyjából 1-2 óra magasságában éri el térségünket. Az intenzív záporok mellett villámlásra, mennydörgősre van kilátás. Zivatarokat kísérhet felhőszakadás, jégdara, a Mecsekben havaseső, és havazás is! Az északnyugati szelet erős és viharos lökések kísérhetik, nagyjából 60-80 km/h-s lökések lehetnek! A front a kora esti órákban elvonul, megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, és mérséklődik a szél!

Reggel kevés felhő lesz felettünk. A hőmérséklet fagypont körül alakul majd. Az északnyugati szél kezdetben méréskelt lesz, majd a késő délutáni órákra megerősödik, olykor viharossá fokozódik!

Forrás: Meteo Mecsek