Jövő héttől bezárja kapuit a Bates Motel! Ez akár örömhír is lehetne, ha a közkedvelt Psycho világában lennénk, így azonban a szabaduló szobák kedvelői inkább szomorúak lehetnek a hír hallatán. Ugyanakkor megnyugtatok mindenkit: ez az állapot csupán átmeneti lesz.

Ahogyan a moziműsorok is megújulnak, és az éttermekben is találunk időnként új fogásokat, úgy a szabaduló szobák esetén is szükséges némi vérfrissítés, hogy azok is ismételten átéljék a szabadulás élményét, akik egyszer már teljesítették azt. A Rejtélyek Pincéjében található Bates Motel esetén erre fog most sor kerülni.

Szerkesztőségünk megkereste Hollósiné Soós Krisztát, a Rejtélyek Pincéje társtulajdonosát azzal a kérdéssel, hogy miben várható változás az új szobában. Elmondása szerint a szoba megtartja a Bates Motel tematikáját, ám – a szobát ihlető filmhez méltón – ijesztőbb lesz és a szoba nehézségi szintjén is emelni fognak. E mellett a benne rejlő kihívások körülbelül 70%-a meg fog változni, így azoknak is ajánlják az új pályát, akik a jelenlegi formájában már teljesítették azt.

A munkálatok február 28-án, hétfőn kezdődnek el, és a tervezők reményei szerint rövid időn belül ismételten nyitva (vagy inkább zárva 🙂 ) áll majd a szoba a vendégek számára. Akik a jelenlegi változatát még ki szeretnék próbálni, azok vasárnapig tehetik meg ezt. Ebben kis extra motivációt jelenthet a hely farsangi akciója is: ha egy csapat beöltözve érkezik, akkor 50% kedvezményt kapnak a játékdíj árából (ez mindegyik szobára vonatkozik, nem csak a Bates Motelre). Megéri tehát elmenni!

A szabaduló szobák rajongói számára nem ez lesz az egyetlen újdonság a közeljövőben: a Szabadulópark hamarosan elindítja a legújabb, a Nagy Gyémántrablás nevű pályáját, amelyről néhány információt már korábban megírtunk; ezenkívül tavasszal újra megnyitja kapuit a Zárthelyi szabaduló szoba is egy vadonatúj pályával. Az ennek kapcsán készült interjút hamarosan láthatjátok az oldalunkon.