Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő 2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át – állítja a Magyar Nemzet egy a lap birtokába jutott vallomásra hivatkozva.

A napilap megszerezte Fuzik Zsolt – a BKV és a CBA volt informatikai vezetője – gyanúsítotti vallomásának egyes részleteit. A lap szerint a költségvetési csalással gyanúsított férfi 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. Ez alapján Horváth Csaba Zugló szocialista polgármesteren és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőn kívül Molnár Zsolt is részesült a vesztegetési pénzekből. A lap szerint Molnár 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban, és a táska pénz fejében megígérte, hogy két évig nyugta lesz az őt lefizető cégnek. – írja a 24.hu

Molnár Zsolt és társa ennek a pályázatnak a beadása előtt keresték fel a vállalatot azzal, hogy nem támadják meg a szerződést, ha fizetnek nekik. Molnár Zsolt 40 milliót kért, míg társa 30 milliót.

2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adtam át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek

– fogalmazott a hazugságvizsgálat által is megerősített vallomásában Fuzik Zsolt, és elmondta, 2019. augusztus 6-án délelőtt 10 órakor találkoztak a szocialista pártigazgatóval a Casa Bianca étterem előtt, az V. kerületben, ahonnan – a Parlament és a Képviselői Irodaház között fekvő – Olimpia parkba sétáltak.

Fuzik Zsolt vallomása szerint a vesztegetési pénzt egy fekete bőr Hugo Boss táskában vitte magával. A parkban Molnár Zsolttal leültek egy padra, átadta a táskát a szocialista politikusnak, aki megköszönte, és azt mondta: „Rendben vagyunk.” Fuzik Zsolt vallomásában az is szerepel, hogy a táskát nem kapta vissza a pártigazgatótól. – számolt be az Index.

Molnár Zsolt az ellenzéki listán is befutó helyet kapott, az ügy kirobbanása óta több ellenzéki politikus – például Hadházy Ákos – követeli, hogy Molnárt vegyék le a listáról.