Habár a „legpécsibb” körzet biztosan Mellár Tamás és Kővári János között fog eldőlni, a szavazólapon mások is lesznek rajta, ha nem lép vissza senki, akkor összesen tízen.

Mellárt és Kővárit már nem kell bemutatni, előbbi az ellenzék, utóbbi a kormánypártok jelöltje, azonban a másik nyolc név között akad bőven ismeretlen.

 No meg ismerős is, mint a város egykori alpolgármestere Bognár Szilvia, aki függetlenként indul a választásokon. Miután az alpolgármesteri karrierje – fogalmazzunk úgy – nem úgy alakult, ahogy várta, ezúttal az országos politikában fog próbálkozni, kérdés, hogy mennyi sikerrel. Bognár az előválasztáson nem indult el, holott akkor még tagja volt a DK-nak, valamiért most gondolta fontosnak, hogy megmérettesse magát Mellár Tamással szemben. Hogy Bognár választáson való indulása kinek az érdeke, és mi a célja vele az egykori alpolgármesternek, azt az olvasóra bíznánk.

Gődény pártja Hirth Józsefet delegálja, róla túl mindent nem tudunk, a Facebook oldalát kemény 36 ember követi. Mindenesetre ha nem jönne össze az egy százaléknyi szavazat, úgy nagyon keményen figyelni fogjuk, hogy az állami támogatást visszafizesse a kamupártnak tűnő szervezet jelöltje.

Pécsett vélhetően lesz Kétfarkú Kutyapártos induló, Nagy Richárd személyében: az MKKP is országos listát állít, ráadásul nincs is rossz esélyük arra, hogy akár a Parlamentbe is bejussanak. Bizonyos helyeken persze visszaléphetnek az ellenzéki összefogás javára, de az még nem dőlt el, hogy Pécs ilyen körzet lesz-e.

Békési Sándor személyében a libertárius Le az Adók 75%-ával Párt is indít jelöltet, a jobboldali, kapitalista pártról korábban itt írtunk.

A Mi Hazánk jelöltje Varga Tamás lesz, a hírek szerint ő volt az egyik uszító a Pécs Pride idején, a szélsőjobboldali párt jelöltjeként. Varga vélhetően Kővári Jánostól és a Fidesztől fog nagyon értékes szavazatokat elvinni, amennyiben nem léptetik őt vissza a kormánypártok javára.

Gattyán György új mozgalma is állít országos listát, a Megoldás Mozgalom jelöltje Palkó Ádám lesz, aki a hírek szerint a Pécsi Közgázra jár, vagy járt. Izgatottan várjuk az ő esetében is, hogy összejön-e az egy százalék. Amennyiben nem, úgy természetesen készen állunk megtenni a megfelelő jogi lépéseket az állami támogatások visszaszerzéséhez.

A szélsőbaloldal (Munkáspárt és ISZOMM koalíciója) jelöltje Sugár György lesz, akiről az égadta világon semmit nem tudtunk meg az ISZOMM honlapjáról.

A sort egy független jelölt, bizonyos Kovács László zárja, aki a mai napig fényképet sem töltött fel magáról a választás honlapjára.

Kampánytámogatásra minden jelölt fejenként egy millió forintban részesült, amelyet azonban a választás után vissza kellett fizetni az állami költségvetésbe, amennyiben a jelölt nem érte el az adott választókerületben leadott összes szavazat 1%-át. Lapunk a választásokat követően kiemelten fogja figyelni, hogy azok a jelöltek, akik nem érik el az 1 százalékot, maradéktalanul visszafizessék az állami támogatásokat.