Kapcsolódva a Nemzetközi Nőnaphoz, a Kozármislenyi Művelődési Központban már hétfőn megkezdődnek a női témák köré csoportosuló, és elsősorban a nőknek, családoknak szóló programok.

Néhány információ a programokról:

2022. március 7.  hétfő 9.30

GENERÁCIÓK MOZGÁSBAN

A Nők Hete nyitónapján az idősebb korosztályt várják egy vidám délelőttre! Tánc, játék együtt – a test és szellem karbantartására! Kezdésnek Senior Örömtánc Ács Icával.
A kellemes tánc után pedig Nőnapi kvíz várja a résztvevőket a Városi Könyvtár szervezésében Helyszín: Művelődéi Központ színházterem. A részvétel ingyenes!

ANYUKAKÉNT IS FITTEN!

Pálfy-Nagy Lilla, a Kangatrainer, és a Rectus Training módszer hivatalos oktatója, hordozási tanácsadó, mozgalmas délelőttre invitálja az ifjú és kevésbé ifjú kozármislenyi hölgyeket a Nők Hete nyitónapján! Mi is az a rectus diastasis? Hogyan alakul ki? Mit lehet tenni vele? Hogyan kezdj bele a sportba szülés után? Készüljetek a kérdésekkel, sportruhával, babával vagy baba nélkül. Mindezekre Lilla hozza a válaszokat!  Helyszín: Kozármislenyi Művelődési Központ.

2022. március 8. kedd

„Szívküldiszívnek” Nőnapi online

2022. március 9. szerda 9.30

Üzleti tervezés

Vállalkozol? Vagy épp fontolgatod, hogy önálló lábakra állj? Az üzleti tervezés a vállalkozás bármely szakaszában hasznos. Most Szabó Andrea, vállalkozásfejlesztő coach segít abban, hogy mindezt egyszerűen és kreatívan valósítsd meg! Egy kötetlen, kávézós, beszélgetős, ötletelős délelőttre invitálják a Nők Hetén! Nem titkolt cél, hogy a kozármislenyi nők, anyukák, vállalkozók megismerjék, támogassák egymást, együttműködések születhessenek akár rövid, akár hosszabb távon. Regisztráció nem szükséges, de megköszönjük, ha jelzed, hogy ott leszel! Gyerekfelügyeletet, gyereksarkot biztosítanak!

2022. március 10. csütörtök 11.00

Természetes, vegyszermentes praktikák

Hogyan élhetünk öko-tudatosabban, s tehetjük a mindennapjainkat „zöldebbé”? Mányoki Rita, tudatos életmód mentor és Stangl-Vincze Virág, védőnő természetes, vegyszermentes praktikákat mutat mindehhez! A gyakorlatban is kipróbálhatja minden résztvevő, és a praktikus tanácsok mellett egy kis üvegnyi saját készítésű natúr testradírt is hazavihetnek a hölgyek a csütörtöki kötetlen hangvételű előadásról! Helyszín: emeleti tornaterem
A részvétel ingyenes!

2022. március 11.pénetek 8.00-11.00

Nyitott Védőnői Tanácsadó

Bőrünk egészsége lesz a Nyitott Védőnői Tanácsadó központi eleme. Az anyajegyszűrés fontosságát nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. A szakértő segítség most házhoz jön! Dr. Puskás Márton, bőrgyógyász kihelyezett anyajegyszűrést biztosít 9.00 és 11.00 óra között – mindezt lelettel, szakmai tanácsokkal ellátva! Mivel a résztvevők száma korlátozott, kérjük, elérhetőséggel és TAJ számmal jelentkezzetek a kozarmislenyvedono.korzet5<kukac>gmail.com e-mail címen!

Az egészséges bőr szép sminket kíván! Szűcs Melitta, mesterkozmetikus termékbemutatóval egybekötött sminktanácsadással vár Benneteket 8.00 és 11.00 óra között!

Hogy még színesebb legyen a délelőtti program, a Zepter és az LR egészséget támogató termékbemutatóval készül.Szeretettel várnak minden érdeklődőt a kozármislenyi védőnők!

Helyszín: Védőnői tanácsadó A részvétel ingyenes!

17.00 órától

„Egy ilyen lánynak a diszkóban a helye” – A Kádár-korszaktól napjainkig

Kádár Insta, avagy Divatos mindennapok a legvidámabb barakkban

Kiállításmegnyitó és a PTE International Seasons ünnepélyes évadnyitója

A kiállítást megnyitja:
Dr. Biró Károly, polgármester
Beszédet mond:
Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE rektora
Prof. Dr. Tarrósy István, a PTE nemzetközi igazgatója

17.30 KultúrSzalon Exkluzív – Kerekasztal beszélgetés a nőiségről
Moderátor: Dombi-Mirolya Liza
Vendégek: Dr. Keszeg Anna, egyetemi docens, divatkutató (MoME, Metu, Babes-Bolyai)
Maróy Krisztina, a Glamour Magazin főszerkesztője és alapítója (MoME doktori hallgató)
Egri Petra, kurátor, divatkutató, doktorjelölt (PTE BTK)
Burkhart-Szentiványi Gabriella, az Amella BaG kreatív igazgatója, tervezője

18.30 A Kádár-korszak divatja a múlt?
A divatbemutatót megnyitja: Lánczos Benkő Tímea, stylist, PONT Pécs

19.30 Táncolj, gyere, táncolj még!
„Retrodisco” a 70-es, 80-as évek slágereivel

Helyszín: Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár

A rendezvény a PTE International Seasons eseménysorozat nyitó-, egyben a kozármislenyi Nők Hete záró programja.

Kozármislenyben a Nők Hete program kapcsán egész héten lehet jótékonykodni. Aki megteheti, és lehetősége van a jótékonyságra, most a segítség a Bólyi Családok Átmeneti Otthonának lakóit támogatja. Amit várnak, hogy egy táskába, neszesszerbe alapvető higiéniás termékeket pakoljanak, amelyet aztán az otthonban élő rászoruló nőknek adományozhat a Kozármislenyi Művelődési Központ. Amire leginkább szükség lehet az átmeneti otthonban élők: fogkrém, fogkefe, szappan, tusfürdő, szárnyas betét, sampon, testápoló. A termékeket bontatlan csomagolásban, érvényes lejárati idővel várják!

Forrás: facebook