A Szabad Európa Rádió közösségi oldalán jelent meg a videó, amiben apa és fia a kimenekített kutyájukkal próbáltak elmenekülni, ám az orosz katonák rájuk lőttek. Pedig a héten a béketárgyalást követően az orosz és ukrán felek is megállapodtak abban, hogy azon civileket, akik a háborús övezetet szeretnék elhagyni, nekik biztosítják a menekülés lehetőségét.

“Apa és fia a kutyáikat mentették ki otthonukból, mikor az úton orosz katonák rájuk lőttek. Az egyetlen életben maradt kutya a lövöldözés után nem volt hajlandó elhagyni gazdája, Oleh Bulavenko holttestét.” – írja a portál a videó kommentárjaként.

A Szabad Európa a mai naptól befejezte az Oroszországból való hírterjesztését is, mivel az ország megpróbálja folyamatosan ellehetetleníteni csődeljárással, az orosz rendőrség újságírókkal szembeni fellépésével és a pénteken elfogadott, rémhírterjesztést és a szankciófelhívást büntető orosz törvénnyel.

Az új törvény miatt számos más orgánum is felfüggesztette részben, vagy teljes egészében az oroszországi működésüket, így többek között a CNN, a BBC, a CBC, a RAI, az ARD, aZDF és a Bloomberg is.

via Jövő Tv