Ukrán nemzeti színekben jelent meg a Nemzetközi Űrállomáson három orosz űrhajós – számolt be róla a Guardian. A kék mintákkal ellátott sárga ruhák megszólalásig hasonlítanak az ukrán zászlóra, minden bizonnyal nem véletlenül.

Oleg Artemjev, Denisz Matvejev és Szergej Korszakov még péntek este szálltak fel a kazahsztáni Bajkonurból, majd három órás utazás után megérkeztek a Nemzetközi Űrállomásra. Itt már várt rájuk két orosz, négy amerikai és egy német űrhajós, amikor átléptek az állomásra.

Az asztronauták az indulás előtt még kék-fehér színű ruhában voltak, de az űrállomásra való megérkezést követően lecserélték azokat.

Az egyik űrhajós, Oleg Artemjev a megérkezést követően beszélhetett a családjával, tőle kérdezték még, hogy mi az oka a ruhának. Artemjev szerint a legénység maga dönthette el, hogy mit visel, ők pedig ezek mellett a színek mellett döntöttek. Azt ugyan nem mondta ki konkrétan, hogy mi az oka a viseletnek. Inkább mintha elviccelte volna a dolgot, ugyanis azt mondta, hogy túl sok sárga anyag gyűlt össze, amit muszáj volt felhasználniuk. Az orosz-ukrán háborút nem említette meg, de vélhetően mégis ez volt a háttérben.

Forrás: 24.hu

Kép: Youtube