Az ünnepek alatt is tárt kapukkal, sok szeretettel, és látványetetésekkel várja látogatóit a pécsi állatkert.

Nyitvatartás rendje: 9:00-18.00 (pénztárzárás: 17:00)!


 Látványetetések:

10.30 Mókusmajmok

12:30 Vízilovak

13:30 Akvárium lakói

14.00 Bölények

14:30 Fókák

15:00 Szurikáták/Vörös pandák

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium (korábban a Vidámparkkal együtt Mecseki Kultúrpark) a Mecsek oldalában található állatkert. Az állatkert 1960. augusztus 19-én nyílt meg. Az állatkert üzemeltetője a Pécsi Állatkert Közhasznú Non-profit Kft.

A kétezres évekre a pécsi állatkert korszerűtlenné vált, mivel az egykori, régi, szűk ketrecek nem feleltek meg a modern kor követelményeinek, előírásoknak, másrészt a Tettye ivóvízbázisát szennyezte az állatkertből kifolyó szennyvíz. Ennek következtében számos nagyvadtól megvált a pécsi állatkert. Innentől a PécsiZoo a kisebb jószágok bemutatására helyezte a profilját, ezzel is csökkentve közvetlen környezetében a talajszennyezést, és az állatkertben zsúfoltságot, ám ez csupán ideiglenes megoldást jelentett, végleges megoldásként szóba került a költözés is. Ezekben az években vetődött föl egy szafaripark létrehozása Pécs határában. Szó esett az Árpádtetőről, és egykor a Mecsextrém Park szomszédságába terveztek egy új pécsi állatkertet, utóbbira konkrét tervek is születtek, sőt még a város pályázati pénzt is elnyert, de önerő hiányában a költözés nem valósulhatott meg. Végső lehetőségként aztán 2012-ben az eredeti helyén történő fejlesztés mellett döntött a város, és az erre a célra beadott pályázata nyert is. A fejlesztés 1,2 milliárd forintba kerül összesen, és három összetevőből állt, egy 1000 négyzetméteres ökoturisztikai park és fogadóközpont létrehozása, az állatkert felújítása, illetve az oroszlánok és a vízilovak modern kifutóin kívül a teljes terület felújítása vált lehetővé. A pécsi állatkert területének fél hektáros megnövelése és az akvárium-terrárium átköltöztetése a látogatóközpont, valamint a Mecsextrém Park és a Remeterét között kerékpározásra alkalmas út kijelölése került be a megvalósítandó célok közé

Bezárt az állatkert 2014 májusában, és megkezdődött a régóta eltervezett felújítás. Az újranyitás örömére megtartott ünnepélyes megnyitóra 2016. május 20-án került sor.

Forrás: pecszoo.hu

Fotó forrása: pecszoo.hu