A tavalyi év során nem kis botrány keletkezett abból, hogy az EB-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána fizikai, lelki és szexuális bántalmazással vádolta az édesapját, a korábban szintén úszással foglalkozó, ma ügyvédként dolgozó édesapját, Szilágyi Zoltánt. Az esetről a sportolónő a Szavakon túl című műsorban az alábbiakat mondta:

Ha egy apa egy ágyban alszik a lányával, aki arra ébred, hogy a hímvesszője megmerevedve nekinyomódik a hátához, és nem érti, hogy mi történik, az szexuális zaklatás? Vagy, hogy egy lány első menstruációja után az apja a bugyiját elteszi, szagolgatja és mindenféle dolgokat mondogat rá? Vagy milyen dobozba tennéd, ha egy 19 éves lánynak a bugyijába nyúlva a szeméremdombját simogatná valaki?

Szilágyi Zoltán eddig is tagadta a vádakat, most azonban úgy tűnik, drasztikusabb lépésre szánta el magát: a Blikk információi szerint az édesapa személyiségi jogi pert indít Liliána ellen, ennek keretében 30 millió forintos sérelemdíj megfizetését követeli tőle.

Hogy a lány állításai valóban nem állják meg a helyüket, vagy az apa csupán a jog eszközeivel próbál további pressziót helyezni a sportolónőre, azt nem lehet tudni, mindazonáltal a megítélt sérelemdíjak összege ilyen magas értéket szinte sosem ér el Magyarországon, az ötmillió forintnál magasabb összegek szinte csak elvétve fordulnak elő.

A blikk kereste az ügy kapcsán Szilágyi Zoltánt, ám egyelőre nem sikerült őt elérniük.