Már az elmúlt években is komoly támadások érték a Balaton-parti vendéglátó helyek árait, hogy az egyre inkább a külföldi turisták és nem a magyarországi vendégek pénztárcáihoz van igazítva. Az akkori kritikák arról szóltak, hogy a sima lángosok ára is 1.000 forint körül van.

Ha ez akkor túlzónak is tűnt, idén sajnos könnyen realitás lehet belőle. Ahogyan korábbi cikkünkben említettük, már a tavalyi évben is rekordméretű infláció volt Magyarországon az EU-n belüli infláció terén, idén meg a helyzet még annál is rosszabb, ráadásul az alapvető élelmiszerek inflációja gyakran még az átlaginflációnál is magasabb. A 24.hu beszámolója alapján ezek az emelkedések arra fogják késztetni a vendéglátósokat, hogy drasztikusan emeljenek az árakon. A weboldalnak nyilatkozó szakember azt mondta, hogy ha az Árstop nem marad, akkor az étolaj ára legalább a duplájára emelkedik, amit muszáj beépíteni az árakba.

A Blikk szerint a nyár során a strandon kapható sima lángosok ára is el fogja érni az 1.300 forintot. A sonline.hu ennél valamivel optimistább, ám az általuk megkérdezettek szerint is egy sajtos-tejfölös lángos ára könnyen 1.200 forint környékére emelkedhet.

Nem a lángos az egyetlen várhatóan drasztikusan inflálódó termék, a fagylalt árának emelkedéséről már korábban írtunk.