Eddig tisztázatlan körülmények között 2022. április 20-án 14 óra 30 perc körül egy menetrend szerint közlekedő vonat Zalaegerszegen, a Balatoni úti felüljáró alatti nyílt vasúti pályán elgázolt egy férfit, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Ljubljanából a Déli pályaudvarra tartó 247-es számú Citadella InterCity vonat Zalaegerszeg és Zalaszentiván között elgázolt egy embert Zalaegerszeg vasútállomás közelében. A helyszínelés ideje alatt a vonatok a két állomás között nem közlekedhetnek.

Az utasokat Zalaegerszeg és Zalaszentiván között pótlóbuszok szállítják. A Citadella IC utasainak várakozniuk kell, a vonat a helyszínelés után jelentős késéssel indul majd tovább. A Zalaegerszeg-Ukk vonalszakaszon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel megnövekedhet a baleset és az átszállások miatt.

Az utasokat Zalaegerszeg és Zalaszentiván között pótlóbuszok szállítják. A Citadella IC utasainak várakozniuk kell, a vonat a helyszínelés után jelentős késéssel indul majd tovább.

Forrás: mavinform, police.hu