119 éves korában elhunyt Kane Tanaka, aki hivatalosan a világ legidősebb embere volt. A japán nő halálhírét az ország egészségügyi minisztériuma közölte, Tanaka április 19-én hunyt el.

CNN cikke alapján Tanaka 1903. január 2-án született, tehát már betöltötte a 119. életévét, a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. A japán asszony 2019 óta volt a világ legidősebb embere, 116 évesen és 28 naposan szerezte meg a címet. Ő számít a valaha volt második leghosszabb ideig élt embernek is, egyedül a francia Jeanne Calment előzte meg, aki 122 éves korában hunyt el 1997-ben.

Tanaka élete rendkívül kalandos volt, elég ha csak arra gondolunk, hogy végigélte majdnem az egész 20. századot. 1903-ban Wajiro faluban született meg Japánban, szülei harmadik lányaként és hetedik gyermekeként. 19 évesen ment hozzá egy rizsbolt tulajdonosához és 103 éves koráig dolgozott a családi vállalkozásban. Két fia és két lánya született, továbbá örökbefogadták a sógornőjének egyik lányát. Férjét végül 1993-ban vesztette el, ő is sokáig, 90 évig élt.

Kane Tanaka túlélt két világháborút, elkapta az 1918-as spanyolnáthát és a koronavírust is. Kétszer rákos is volt, azokból is felgyógyult. A nő családja a Twitteren arról írt, hogy az utóbbi időkben sokat betegeskedett, számos alkalommal került kórházba is. A közelmúltban már egy fukuokai idősotthonban élt.

Forrás: 24.hu, Wikipedia