Pécsi Korai Fejlesztő három munkatársa által összeállított mesekönyvcsomag különlegessége, hogy nem csupán egy, hanem mindjárt négy elengedhetetlenül fontos területen támogatja a gyermekek képességfejlődését. A szülők a könyvcsomagnak hála a nagymozgás, a finommotorika, a gondolkodási műveletek illetve a beszéd, kommunikáció megsegítését érhetik el otthon, családi környezetben. 

Ez az csomag azért nagy segítség a szülőknek, mert ugyan nagy kínálat van külön az egyes területek fejlesztésére, de nem tudunk más ilyen komplex (a négy fő fejlődési területet felölelő) foglalkoztató feladatgyűjteményről. Biztonságot jelenthet a szülőknek még az is, hogy a feladatokat olyan szakemberek állították össze, akik mindennapjaikban is ezeknek a területeknek a fejlesztésével foglalkoznak az adott korosztályban.

PanDani kalandjai végre egy olyan kivételes mesekönyvsorozat, melyben minden meséhez fejlesztő feladatgyűjtemény, sok mozgással kísért mondóka és játék is tartozik. A feladatgyűjteményt több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező pedagógus szakemberek állították össze, a 2-6 éves korú gyermekek képességfejlődésének megsegítésére.

Gyakran előfordul, hogy a fent említett négy területből egyik – vagy akár több is – nem a gyermek életkorának megfelelő szintű fejlettséget mutat. Ennek oka az esetek egy részében csupán annyi, hogy a gyermek bizonyos jellegű feladatokat nem végez, nem kap lehetőséget (vagy egyszerűen csak nem megfelelően motivált) annak a gyakorlására.  Sokszor előfordul, hogy a gyermek által kedvelt tevékenységek gyakorlása háttérbe szorítja a más jellegű tevékenységekkel való foglalkozást. A szülők sok esetben nem is „erőltetik” ezeket a nem kedvelt tevékenységeket, azonban szem előtt kell tartani, hogy gyermekkorban bizonyos tevékenységek nem gyakorlása bizonyos idegpálya-kapcsolatok kialakulásának hiányához vezet.

A feladatokat összeállító szakemberek fontosnak tartották még, hogy visszahozzák a régi dicső fényét a verses meséknek, frissítsék a magyar mondókatárunkat, mert ezek anyanyelvünk szépségének ékes bizonyítékai. Így a meséhez kapcsolódóan 15 mozgással kísért mondóka is született, melyek önmagukban is mind a négy fejlődési terület támogatására alkalmasak.

A négy fejlődési területre meghatározott játékos feladatokkal abban segítik a szülőt, hogy gyermekük fejlődése harmonikusabb és optimálisabb legyen, tesszik mindezt úgy, hogy közben az egész család számára minőségi közös időtöltést kínál a fejlesztő mesecsomag.

Különleges segítséget jelenthet még az is, hogy kérdés, bizonytalanság esetén a szülőknek lehetőségük van egy alapítványon keresztül válaszokat kapni a gyermek fejlődését illetően.