Az elmúlt percekben több híroldal is közzé tett, hogy a 168 Óra teljes szerkesztőségétől megválik a kiadó, és a Media1.hu-nak arról is vannak értesülései, hogy a Pesti Hírlapnál is elbocsátások történtek.

A Media 1.hu informátorainak értesüléseiből tudható, hogy Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója és társtulajdonosa döntött arról, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig létrehozó szerkesztőségi stábot. A döntés mintegy 15 főt érint, velük az elbocsátás tényét ezt a jövő héten tervezte közölni a vezetőség.

Milkovics a drasztikus döntését azzal indokolta, hogy a 168 Óra működtetése a jelenlegi költségszint mellett nem fenntartható, az újság már így is hosszú ideje csupán veszteséget termel, ezért „optimalizációra van szükség”. Ami úgy tűnik, hogy egyelőre azt jelenti, hogy a belsős újságíróknak ugyan felmondanak, a kiadó a hetilap további számainak a megjelentetéséről egyelőre nem mond le, csak ezután külsős szerkesztőkkel fognak dolgozni. tervbe vették, hogy a megjelenéshez szabadúszó újságíróktól vásárolnak tartalmakat, így drasztikusan csökkentik a kiadó költségeit.

A Media 1.hu tudta meg azt is, hogy a Pesti Hírlap szerkesztőségén is kurtítanak, ami szintén a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. terméke. Ők már az április 3-i választások után a heti megjelenésre tértek át a napi kiadásról, ami miatt máris sokakat elbocsátottak. A heti egyszeri megjelenés biztosítására különféle külsős szerzőket kértek fel, így jóval kevesebb szerző közreműködésével hozták tető alá a tartalmakat, mint tették azt korábban.

Forrás: hvg.hu