Hadházy Ákos szerint áruló és kollaboráns az, aki részt vett a Parlament alakuló ülésén, szerinte ezzel a bent maradó ellenzéki képviselők legitimálják a rendszert. Bízom benne, Hadházy akkor is ilyen lelkes forradalmár lesz, amikor a képviselői tiszteletdíjakról lesz szó, gondolom ő azokat sem fogja felvenni, hiszen azzal is legitimálja a rendszert, mondjuk ezt már azzal megtette, hogy elindult a választásokon.

Magyarország április 3. előtt sem volt a szó klasszikus értelmében vett demokrácia: azok, akik ennek ellenére elindultak a választásokon (hogy leváltsák a diktátort, van ebben némi inkonzisztencia), lesznek szívesen nem most hisztizni, hanem beülni az országgyűlésbe, és az adófizetők pénzén megkapott fizetésért dolgozni. A hétszázát neki, ha a kedves olvasó vagy én nem járnánk be a munkahelyünkre, ahogy Hadházy nem jár be, alighanem három nap után járnánk úgy, mint az a bizonyos macska.

Javasolnám, hogy azok a képviselők, akik a jövőben teszem azt, az ülésnapok és bizottsági ülések 30 százalékán nem jelennek meg, egy forint fizetést se kapjanak, függetlenül attól, hogy melyik frakcióhoz tartoznak. A munkavállaló se kapna. Ők se különbek, sőt: őket mi fizetjük.

Elnézést de ez a fajta utólagos hiszti számomra elfogadhatlan. Minden egyes párt és ellenzéki szereplő legitimálta Orbán-rendszerét akkor, amikor elindult képviselőnek a választásokon. Ha már akkor így tettek, akkor most tessék elvégezni a munkát, amiért fizetjük őket. Hajrá!