Egy magyar nőről ír a brazil sajtó, V. Ágnest a rendőröknek kellett kikísérnie az egyik São Pauló-i metróaluljáróból – írja a Telex. Az eléggé feldühödött tömeg azt skandálta, hogy a nő rasszista.

A brazil médiában gyorsan terjednek a videók, amik egy szőke és egy feketebőrű nő közötti szóváltást mutat be. A felvételek egy metrón készültek, amelyről aztán a magyar nőnek le is kellett szállnia.

A brazil sajtó szerint az történt, hogy a két nő egymás mögött utazott a metrón, amikor V. Ágnes azt mondta a brazil nőnek, hogy vegye le róla a haját, mert a végén még elkap valamilyen fertőzést. Hogy más elhangzott-e arról már megoszlanak a vélemények, mindenesetre az utasok is a brazil nővel értettek egyet, ami miatt hamar elfajult a helyzet. Végül a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, akik nagy nehezen kivitték a nőt a következő állomáson az aluljáróból.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a brazil média szerint V. Ágnes a São Pauló-i magyar konzulátuson dolgozik konzuli asszisztensként. A Telex kereste a konzulátust és a külügyminisztériumot is, előbbi válaszolt nekik, de csak annyit, hogy keressék a minisztériumot.