Online szavazás indul Pécs város szlogenjéről. A pécsiek javaslatai közül szakmai zsűri választotta ki a legjobb hármat, ezek között maguk a pécsiek hirdethetnek győztest. A város honlapján május 18-ig lehet szavazni Pécs jelmondatáról.

A pécsi önkormányzat még februárban hirdetett szlogenpályázatot. A pályázóktól olyan szlogenjavaslatokat vártak, amelyek egyedi módon tükrözik Pécs különleges értékeit, legyen szó természeti kincsekről, épített környezetről, kulturális örökségről, vagy éppen egyedi hangulatról.

A felhívás megmozgatta a pécsieket, az egyhónapos pályázat során 58 szlogenjavaslat érkezett. A legtöbb javaslat a pécsi lakosokat és a turistákat célozta meg, de akadt olyan pályázó is, aki inkább a befektetőkre fókuszált szlogenötletével.

Csaknem 60 pályázat érkezett a márciusi határidőig, amelyek közül egy szakmai zsűri választotta ki azt a hármat, amelyek megfeleltek a kiírásnak, és a leginkább tükrözik Pécs értékeit. 

A nyertes szlogenek:

· Pécs – A megnyerő város           

· Pécs – Évezredek pezsgése

· Pécs: mediterrán szerelem

Azért, hogy Pécs város jelmondata a lehető legszélesebb körű támogatással rendelkezzen, az önkormányzat újra a pécsiekhez fordul, és kikéri véleményüket a témában. Május 4-től online szavazást indítunk, amelyen a pécsiek a három nyertes szlogen közül jelölhetik meg a városhoz szerintük legjobban illőt. Így az itt élők dönthetik el, hogy miként hangozzon szeretett városuk új jelmondata.

A név nélküli szavazást a pecs.hu oldalon (A pécsiek dönthetnek a város szlogenjéről | Városunk Pécs (pecs.hu)) érhetik el az érdeklődők. Fontos, hogy csak a pécsiek voksolhatnak városuk jelmondatáról, és minden pécsi csak egy szavazatot adhat le. Az online szavazás 2022. május 18-án 12:00 óráig tart.

(Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)