Románia az EU helyreállítási alapból összesen 30 milliárd eurót kap, ami nagyjából 11 ezer milliárd forintnak felel meg. Ez az éves magyar GDP fele, döbbenetesen nagy összeg. Románia a támogatásokat már el is kezdte lehívni, ennek hatására keleti szomszédunk döbbenetes fejlődéseken mehet majd keresztül.

Például 12 hidrogénmeghajtású vonatszerelvényt vásárolnak nettó 1 milliárd euróért, azzal, hogy dízelmozdonyokat hidrogénmeghajtásúakra cserélnek le, évente 18 ezer tonnával kevesebb széndioxidot fognak kibocsátani, és ezzel éves szinten legalább 600 ezer eurót is fognak spórolni, amellett, hogy a román vasútközlekedés gyorsabb, minőségibb, és tisztább lesz.

Ezzel azonban nincs még vége, Kolozsvár például szintén az EU-s támogatásból 18 teljesen elektromos buszt vásárol, néhány hónapja 50 új trolit vásároltak 31 millió euróért, a kolozsvári tömegközlekedési flotta 70% teljesen új, 2026-ra pedig elérik, hogy a város tömegközlekedése zéróemissziójú lesz, ezzel nagyban javítva a város levegőjét, az emberek egészségiállapotát, közérzetét, és egyben a város költségvetését is. A kolozsvári metró is épül, 2 milliárd euróból.

Mindezt így is lehet: nem feltétlenül kéne nem létező ellenséggel harcolni, és emiatt elbukni egy csomó pénzt. Lehetne rengeteg forrást szerezni a gyűlölt, megállítani kívánt Brüsszeltől, ide is érkezhetnének a hidrogénmeghajtású mozdonyok, az új elektromos buszok, trolik, no meg a minimálbér is elérhetné a 230 ezer forintot. Persze ha nekünk a harc kell, hát jó szórakozást hozzá.