Egy új divatról számol be az Erdőmentők szervezete a Facebook oldalukon, ami egy új és veszélyes trendről számol be ami a magyar erdőkben hódít a fiatalabb generáció körében.

„A különféle engedély nélkül ácsolt szerkezetek viszont több veszélyt is rejtenek magukban. Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nem csak az emberre, de a Természetre is több szempontból veszélyes” – írták az Erdőmentők.

A szerkezetek veszélyessége mellett kiemelték, hogy sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért.

Ezek után az építményeket magára hagyják, amik idővel életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csak úgy, mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat.

Felhívták a figyelmet arra, hogy aki szeretne ennek a szenvedélynek élni, akkor az legális formában is megteheti.

„Ha megkeressük engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használunk, ügyelünk arra, hogy ne védett területen építkezzünk és a végén helyreállítjuk a helyszínt, akkor időtöltésünk minden érintett számára kellemes emlékekkel jár majd” – írják.