Lezárások lesznek a hétvégi Nepomuki Szent János Ünnep idején, május 21-én szombaton Mohácson – írják közleményükben a rendezők.

A Szabadság utcának a Szentháromság utca és a Duna-part közötti szakaszát, valamint a Szent János utcának a révátkelő és a Kígyó utca közötti részét zárják le a gépjárműforgalom elől. Az érintett területeken a parkolás sem engedélyezett május 20-án pénteken reggel 8.00 órától 22-én vasárnap éjfélig.

Nepomuki Szent János a vízen járók védőszentje, szobra a Duna-part közelében, a Halászcsárda előtti téren áll. A múlt századból eredő szokás szerint a dunai hajósok, molnárok és halászok minden évben május 16-án tartották látványos ünnepségüket. 

Az idők során feledésbe merült a dunai felvonulás, de a mohácsi művelődési központ jóvoltából 1989 óta újra hagyománnyá vált. Az évtizedek során a rendezvény egyre nagyobb népszerűségre tett szert, az egész környékről nagyszámú nézősereget vonzott.

Rengeteg program várja idén is az érdeklődőket, lesz veterán autós találkozó, különböző hajós programok és persze koncertek is! A pontos részleteket a város honlapján találják meg.