Tizenhárom városban rendez ingyenes koncerteket június 3-tól 5-ig a Grand Opening – Összefogás című eseményen a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei.

A klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégét a MMFSZ a Tiszta zene, tiszta forrásból szlogennel szervezi meg. A nagyszabású eseménnyel a tagság összefogását kívánják hangsúlyozni, küldetésnek tekintve a zene összetartó és békét hirdető erejét – közölte a Margitszigeti Színház az MTI-vel.  

A tizenöt, többségében szabadtéri komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok tizenhárom városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.  

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat

Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben,

Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében,

Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében,

Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban,

Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban,

Egerben az Egri Érseki Palota udvarán,

Kőszegen a Jurisics Várban, Gyulán az Erkel Ferenc téren,

Kecskemét Főterén a Romkertben,

Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen,

a Gödöllői Művészetek Házában,

Kaposváron a Kossuth téren, valamint

Pécsen a Jókai téren.

Grand Opening – Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.

Pécs, Jókai tér 2022. június 5. vasárnap, 19 óra

Közreműködő: Szent Efrém Férfikar, művészeti vezető: Bubnó Tamás  

Program: Angyalszárnyakon – kalandozás a világ szakrális zenéjében

  

A vállalkozás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre. A koncertek szervezői fontosnak tartják hangsúlyozni a zene közösségépítő erejét.    

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín eseményei a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Így került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a kínálatban felcsendülnek Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully és John Williams művei is.
    

A részletes program a www.artfestivals.hu-n olvasható.

Forrás: mti.hu