Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) idén hallgatócentrikusabb és zöldebb lesz. Július 13. és 17. között a Velencei-tónál megrendezésre kerülő fesztiválon olyan fellépők lesznek, mint John Newman, a Wellhello, a Margaret Island és ott lesznek pécsi zenekarok is a 30Y és a Halott Pénz.

Lasztovicza Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója elmondta, hogy idén szeretnék a fesztivált sokkal család- és hallgatócentrikussá tenni. Az eseményre ellátogatóknak nem csak az esti koncerteken, de a nappali programokkal is rengeteg élményt kínálnak.

Az idei fesztivál házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) lesz. Az intézmény rektora, Gyuricza Csaba lemondta, hogy Magyarország és Közép-Európa legnagyobb agrárfókuszú egyetemeként a fenntarthatóság, a zöld gondolat és a természetvédelem jegyében célul tűzték ki, hogy összességében zéró hulladékot termeljen az EFOTT.

Az fesztivál sajtófőnök arról is beszélt, hogy a fesztivált idén a lakott területektől távolabbi helyszínen, a sukorói szabadstrand környékén rendezik, ahol hosszú távon is szeretnének „letelepedni”.

Egy nagyszínpad és egy kisebb színpad mellett két partyarénát is építenek, nappal pedig a strandon, valamint az UNIverzum névre keresztelt, egyetemi programokat nyújtó interaktív helyszínen várják a vendégeket.

A hazai fellépők között ottlesz a Bagossy Brothers Company, a Wellhello, az Irie Maffia, a Follow The Flow, a Margaret Island, a Halott Pénz, a Carson Coma, a 30Y és az Anna and The Barbies. Emellett a brit John Newman, a koszóvói-albán DJ Regard, valamint a brit DJ Riton is színpadra lép az EFOTT-on. Lesz még egy nemzetközi fellépő, akit a szervezők ígérete szerint később jelentenek majd be.

Az EFOTT házigazdája eddig két alkalommal volt a Pécsi Tudományegyetem 2017-ben és 2010-ben.

Kiemelt képünk illusztráció.