A 2022. június 11-én, az első alkalommal megrendezésre kerülő Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál, amely egy Csíkszeredától-Körmendig, a Kárpát-medence harminc helyszínén, azonos időpontban, közel 20 000 táncos, zenész és kézműves részvételével létrejövő páratlan rendezvény egyik helyszíne lesz Kozármisleny.

Országunkban és a határon túl is egyszerre dobban a néptáncosok szíve és lába, és a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál programelemei jelennek meg Kozármislenyben, és a többi helyszínen egy időben, ezen a szombaton. A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt bemutassa a népművészeti mozgalom tömegességét, kiemelkedően magas színvonalát, a Csoóri Sándor programnak a közösségekre gyakorolt jótékony hatását.

A kozármislenyi házigazda, a Józsa Gergely Néptánc Egyesület a tőle megszokott neves, míves, igényes vendég résztvevőket hívott össze a kiemelkedő nap programjára. Ökumenikus istentisztelet, néptáncos felvonulás 4 méteres, népviseletbe öltöztetett óriásbabákkal, délután népi kézműves bemutató és vásár, zenés bemutatók városszerte, térzene, folklórgála.

Lássuk a részletes programot:

11:00 Ökumenikus istentisztelet – Református templom.

12:00 Déli harangszó után a Kárpát-medencei Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál közösségi programelemei – közös ének, tánc, vers a Kozármislenyi Református Templomnál.

12:30 Zenés-táncos felvonulás 4 méteres, népviseletbe öltöztetett, óriás babákkal a Református Templomtól a Művelődési Központig.

13:00 – 18:00 Népi kézműves bemutatók és vásár a Kozármislenyi Művelődési Központnál.

15:00 Rövid zenés bemutatók. Flashmobok városszerte, több helyszínen.

15:00 – 16:30 Térzene a Kozármislenyi Művelődési Központnál.

17:00 – 19:00 Folklórgála a fesztivál baranyai közreműködőivel a Kozármislenyi Művelődési Központnál felállított Szabadtéri Színpadon.

A nap folyamán közreműködnek:

Domokos Péter Pál Közművelődési Egyesület, Csángómagyar Hagyományőrző Együttes, Fekete Láng Együttes, Fund Cigány Alapfokú Művészeti Iskola, Hosszúhetényi Népi Együttes, Józsa Gergely Néptánc Egyesület, Magyaregregyi Hagyományőrző Egyesület, Véméndi Német Nemzetiségi Tánccsoport, Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület, Zora Táncegyüttes, és együttesek zenekarai.

Fővédnök: dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő

Védnök: dr. Őri László, Baranya megyei Önkormányzat elnöke