Gyalogosok közé hajtott egy jármű szerdán Berlinben. Az eset a német főváros nyugati részének központjában történt, egy bevásárlónegyedben, délelőtt 10:30 körül. A SkyNews információi alapján a hatóságok tájékoztatása szerint legalább 30-an megsérültek, egy ember meghalt. Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő a helyszínen tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a sérültek közül négyen súlyos állapotban kerültek kórházba.

A BZ című berlini lap szerint a jármű egy Renault kisautó volt, aminek a vezetőjét őrizetbe vették. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy baleset történt, vagy a sofőr szándékosan hajtott a tömegbe, közölte a rendőrségi szóvivő. A gázoló egy férfi, aki Renault Clio típusú kisautójával a Kurfürstendammról érkezve nagyjából a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, és nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

A német rendőrség jelezte: az autó sofőrjét elfogták, a tájékoztatás szerint az eset a Rakenstrasse-n történt, a Breitscheidplatz közelében.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak.