Tüke Busz botrány: Mekkora lehet a baj igazából, ha már Péterffy embere is nyíltan segítségért kiált – alább változtatások nélkül közöljük a pécsi Fidesz sajtóközleményét!

„Beismerte a nyilvánvalót a Tüke Busz vezetője: őszre teljesen felborulhat a város közösségi közlekedése. Mi ezt már régóta tudjuk, látjuk, és jeleztük is a városvezetésnek; de nagyképű, ám ostoba kioktatáson kívül semmi más nem történt: Péterffy Attila és barátai képtelenek megoldani a problémákat; sőt inkább teremtik azokat zsinórban.


Vajon mekkora lehet a baj valójában, ha a polgármester által kiválasztott; őt a kampányban erősen támogató Bánkuti István is nyílt segélykiáltást fogalmazott meg a Tüke Busz működésével kapcsolatban? – teszi fel a kérdést a pécsi Fidesz.


Egyszer már a baloldali városvezetés tönkretette a pécsi közösségi közlekedést, amikor egy kézzel írt 2,3 milliárdos számlán elpasszolták a város összes buszát, amiket aztán lefoglalt az adóhatóság. Akkor hetei maradtak arra a fideszes városvezetésnek, hogy megoldja a problémát és megakadályozza, hogy ne dőljön össze a közösségi közlekedés. Nekünk sikerült, sőt: a Tüke Busz fejlődni és gyarapodni is tudott, a városi tömegközlekedést biztonságba helyeztük.


A bajok akkor kezdődtek, amikor megjelent Péterffy Attila és baráti társasága, kirúgták a cég szakmai vezetőit, majd szerény képességű ügyvédeket és haverokat ültettek a helyükre milliós fizetésért. Alig két és fél év alatt annyira leamortizálták a Tüke Buszt, hogy most már a vezető is aggódik, és nyíltan mutogat Péterffy Attilára és háttéremberére: Ruzsa Csabára.


Azonnali, nyílt és átlátható lépést várunk el a polgármestertől, mert több tízezer pécsi napi közlekedése függ a Tüke Busztól. Nem a haverokat kellene kitömni zsíros, de fölösleges megbízásokkal, havi szinten milliókat felemésztő igazgató tagsági helyekkel, tanulmányok írásával, koncepciók gyártásával; nem másokra kellene mutogatni, hanem végre valós és érdemi munkára lenne szükség Pécsett! Most azonnal.


Ha erre nem képes a polgármester, akkor mondjon le és hagyja, hogy a valódi szakemberek megoldják azokat a problémákat, amelyeket a baloldal két és fél év alatt előállított, a csőd szélére sodorva Pécset, és már a közösségi közlekedésért felelős céget is.” – zárja sorait a Fidesz.