Az ügyészi indítványnak helyt adva a bíróság 15 év szabadságvesztéssel sújtotta azokat a vádlottakat, akik megölték a barátjukat. 

A Pest Megyei Főügyészség 2014. évben emelt vádat abban a bűnügyben, amelyben harmadik alkalommal hirdetett elsőfokú ítéletet 2021. június 15-én a Budapest Környéki Törvényszék. A két vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őket személyenként 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a szabadidejükben un. „szerepjátékban” rendszeresen résztvevő elkövetők számára a sértett kölcsönt folyósított, amit a törlesztettek, de a sértett további követelésekkel állt elő. Ennek ellenére a közöttük lévő személyes kapcsolatot a vádlottak fenntartották.

2010 tavaszán az elkövetők elhatározták, hogy mivel a sértett elárulta a barátságukat, megölik. Először mérgezéssel próbálkoztak, amely nem vezetett eredményre. 2010. április 17-én a sértettet elhívták egy Pilis hegységben tervezett túrára, ahol őt a Szódás-barlang közelében megtámadták és megkéselték. Az áldozat a helyszínen elhunyt, ekkor a vádlottak a holttestet az erdős területen elrejtették. Az elkövetők a sértett mobiltelefonjáról hamis hívásokat kezdeményeztek, majd a gépjárművével Pilisborosjenőről visszautaztak Budapestre, ahol a III. kerületben a járművet hátra hagyták. Azt 2010 októberében találták meg a rendőrök, a sértett földi maradványai pedig 2011 februárjában kerültek elő.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőjük felmentés érdekében, az ítélet megalapozatlanságára hivatkozással fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügydöntő határozat helyben hagyását indítványozta.

A Fővárosi Ítélőtábla 2022. június 16-án kihirdetett másodfokú ítéletével az ügyészi indítványnak helyt adva a vádlottat 15 év szabadságvesztés büntetéssel sújtotta, a jogerősen kiszabott büntetés végrehajtását a határozat hirdetést követően mindkét vádlottnál nyomban foganatba vették.