Az oktatásért és egészségügyért is felelős belügyminiszter szerdán egy zárt körű, nem sajtónyilvános eligazítást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A Népszava szerint a miniszter beszédéből az derült ki, hogy béremelésre nem számíthatnak a dolgozók, sőt annak örülhetnek, ha nem vonnak el a forrásokból idén.

Pintér egyértelművé tette azt, hogy pontosan tudja: a hozzá tartozó területek mindegyikének vannak megoldásra szoruló bérproblémái, ám ezek orvoslásáról szerinte akkor érdemes majd beszélni, ha már kiderült, van-e mit szétosztani. Szavaiból úgy tűnt – fogalmazott a Népszava egyik forrása –, hogy gazdaságélénkítésre, honvédelemre még csak-csak lehet némi forrás, ám a humánszférában idén legfeljebb annak lehet örülni, ha nem lesz elvonás. A csaknem öt órás rendezvény alatt az uniós források esetleges érkezéséről egyetlen szó sem esett.

Beszélt arról is, ideje végiggondolni, miként vehetők rá az emberek arra: maguk is törődjenek azzal, hogy minél tovább egészségesek maradjanak. Ábráin, mint megoldandó feladat szerepelt a köz- és a magánszolgáltatások viszonyának rendezése, de erről csak annyit mondott: ennek irányáról még nincsenek döntések.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt