A Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2022. június 16-án délután fogták el azt a két nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint 2022. május 1-je és június 10-e között arra kényszerítették a férfi 17 éves élettársát, hogy prostituáltként dolgozzon, az abból befolyt pénzt pedig elvették tőle.

Elfogásukat követően előállították őket a rendőr-főkapitányságra, majd kihallgatták őket.

A 27 éves somogyhatvani férfit és 42 éves anyját azzal gyanúsítják, hogy 2022 áprilisában hirdetést adtak fel több internetes oldalon, ahol a férfi 17 éves élettársát akarata ellenére és beleegyezése nélkül szexuális cselekmények végzésére ajánlották fel. Amikor a hirdetésre jelentkező férfiakkal a lány nem akart elmenni, vagyis a szexuális szolgáltatás nyújtását megtagadta, a férfi több esetben megverte a sértettet, illetve a szexuális szolgáltatásaiért kapott pénzt közösen elvették tőle, és felélték azt. A lányt a lakóhelyükön tartották fogva, egyedül, felügyelet nélkül sehova nem engedték el.

A férfi 23 éves budapesti testvérét azzal gyanúsítják, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésében ő is közreműködött, mivel segített a sértett prostitúcióra való kiközvetítésében, és több esetben ő vette át a pénzt a kuncsaftoktól, illetve részt vett a lány őrzésében is.

A rendőrök mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, míg a két nőt – a férfi anyját és a testvérét – azzal gyanúsítják, hogy a két említett bűncselekményben bűnsegédként vettek részt.

police.hu