Hétfőn reggel a hőmérséklet elég tág intervallumban alakulhat. A völgyekben 16 és 18, míg a városokban 20-22 fok között alakulhat. Egy felhő sem lesz az égen, szikrázó napsütés várható. Nagyjából 10 óra magasságában elérhetjük a 30 fokot is, az év legmelegebb napja érkezik! A délies szél mérsékelt lesz.

A délután első felében szikrázó napsütésre kell számítanunk, majd a koraesti óráktól északnyugat felől egy hidegfront felhőzete közelíti meg hazánkat. Elszórtan, de számítani kell záporokra. Az élénk délnyugati szelet este erős északnyugati váltja. A front előtt a hőmérséklet maximuma 33 és 35 fok között alakulhat. Ez lehet az év legmelegebb napja!

Kedden a hajnali órákban nyugat felől egy szakadozott csapadékmező érheti el térségünket, melynek hatására a záporok mellett zivatarokra is kilátás van, de csak elszórtan. Érdemes éjszaka az ablakokat becsukni, ugyanis huzatos lehet az éjjel, 50-60 km/h széllökések várhatóak, de egy-egy zivatargócban lehet ennél erősebb is! Reggelre a hőmérséklet 16 és 18 fok közé csökken. Délelőtt felszakadozik a felhőzet. A front után 4-6 fokkal hűvösebb várható.

Forrás: Meteo Mecsek