2018 után ismét Európa Bajnokságot nyert a férfi kardcsapat! A törökországi Antalyában rendezett versenyen a Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összetételű csapat a döntőig magabiztosan menetelt, ahol aztán Ukrajnát is legyőzte!

A pénteki egyéni verseny egyik kardozónknak sem úgy sikerült, ahogy tervezték, a legjobban Gémesi zárt, ő is „csak” a negyeddöntőig jutott el. Itt volt azonban a lehetőség a javításra, a magyar válogatott a 8 között kezdte meg a szereplését, ahol Lengyelországot rendkívül simán, 45:32-re verte meg.

Az elődöntőben a franciák vártak a mieinkre, ahol kissé lassabb kezdés után aztán újabb sima győzelmet aratott. A vége 45:35 lett, így jöhetett is a döntő, ahova némi meglepetésre az ukránok jutottak még be.

A döntő nem indult valami jól, két asszó után 10-4-re vezetett Ukrajna. Ezt követően viszont Szatmári András egy fantasztikus, hét tusos sorozattal visszahozta a mieinket, három ember után már csak 15:13 volt a hátrány. Innentől kezdve rendkívül szorosan alakult a döntő, ha valamelyik csapat el is lépett 3-4 tussal, a másik gyorsan egyenlített. Így haladt a meccs 35:34-ig, az utolsó két emberünk, Szatmári András és Szilágyi Áron viszont nagyon magabiztosan fejezték be a meccset, végül 45:39-re győzött a magyar válogatott.

Ezzel Magyarország 8. alkalommal lett Európa Bajnok férfi kardcsapatban, gratulálunk!