Több mint 10 millió forinttal károsította meg egykori főnökét egy 26 éves kecskeméti nő – írja a 24.hu. A nő egy dohányboltban dolgozott, a lopott pénzt pedig utazásokra és vásárlásra költötte. Nem volt azonban egyedül, hiszen egy másik alkalmazott is lopott a boltban, ő közel egy millió forintnyi terméket sikkasztott el.

A nyomozók szerint az asszony a tavaly minimum 30-szor vett ki pénzt a dohánybolt kasszájából, ahol már több éve dolgozott. Az üzlet széfje helyett a nő egy szekrénybe rejtette a pénzt, majd később azt zsebre vágta. A fiatal nőnek 4 hónap alatt 3 millió forintra sikerült szert tennie ilyen módon. De nem csak a készpénzzel ügyeskedett: a készlet feltöltésére érkezett dohánytermékek egy részét, összesen 5254 terméket is elemelt. Ráadásul közel száz üveg üdítőt és több szeszes italt is ellopott.

A hiány aztán feltűnt a bolt tulajdonosának, aki az üzlet kamerafelvételeit ellenőrizve vette észre a lopásokat. A tulaj értesítette a rendőröket, akik tetten is érték a nőt, hiszen annak autójában találtak több doboz cigarettát és a kasszából is hiányzott pénz.

A nő beismerő vallomást tett, elmondása szerint utazásokra és ingóságokra költötte a lopott pénzt. A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, valamint 400 ezer forintot, és visszaadták a tulajdonosnak.

Az eljárás során pluszban arra is fény derült, hogy egy másik alkalmazott is csalt a bevételezésnél. Ő közel egy millió forintnak megfelelő árut sikkasztott el. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.