Reggel egy gyorsmozgású hidegfront éri el térségünket, melynek hatására záporok és kis eséllyel zivatarok érik el térségünket. Átmeneti lesz a felhősödés, a délelőtt folyamán kiderül az ég. A hőmérséklet minimuma 19 és 22 fok között alakul. A déli órákban már 30 fokhoz közeli hőmérséklet várható.

Délután sok napsütés várható. A maximumok 34 és 36 fok között fognak alakulni. A délkeleti szél többfelé lesz élénk! Estére mérséklődik a szél és a hőmérséklet is visszább hűl. A minimumok 26 és 28 fok között alakulnak. Felhő továbbra sem lesz az égen.

Szerda hajnalra alig esik vissza a hőmérséklet, a völgyekben 20 fok, a vársokban pedig 25 fok körül alakulnak a minimumok. Napközben gyorsan melegedni kezd a levegő, délben már melegebb lehet 30 foknál. A délkeleti szél kezdetben mérsékelt lesz, majd erőssé fokozódik! 40-50 km/h-s lökések is lehetnek! Derűs időnk lesz.

Délután északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és előfordulhatnak záporok, kis eséllyel zivatarok a térségünk nyugati felében. Átmenetileg megerősödik az északias szél!

Forrás: Meteo Mecsek