A Momentum közleményben jelentette be, hogy Fekete-Győr András helyett Gelencsér Ferenc lesz a párt új frakcióvezetője.

„A Momentum elnöksége a Momentum parlamenti frakciójával egyeztetve úgy döntött, hogy a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében, a tavaszi ülésszakot követően személyi cserét eszközöl a frakció élén. Ahhoz, hogy a parlamenti frakció és a párt vezetése az eddigieknél szorosabban összekapcsolódjon, a Momentum-frakció frakcióvezetőjévé Gelencsér Ferencet, a Momentum elnökét nevezik ki” – szól a közlemény. Hozzáteszik azt is, hogy Fekete-Győr András országgyűlési képviselőként továbbra is a párt meghatározó politikusa marad.

A döntés már csak azért is meglepő, mert nem is olyan régen előbb Fekete-Győr, majd Gelencsér is amellett érvelt, hogy a párt elnöke és a frakcióvezető személye nem kell megegyezzen. Fekete-Győr András még a párt tisztújítása előtt, május végén adott interjút a Telexnek. Ebben azt mondta pártelnöki ambíciói kapcsán, hogy „a párt parlamenti frakcióvezetője vagyok, ami teljes embert kívánó feladat. A frakcióvezető minden elnökségi ülésen jelen van, és nem szeretnék két széket foglalni az asztalnál.”

Még érdekesebb azonban Gelencsér nyilatkozata, amit az Indexnek adott. Az éppen két héttel ezelőtt megjelent interjúban ugyanis rákérdeztek arra, hogy nem lenne-e jobb, ha ugyanaz lenne a pártelnök és a frakcióvezető. Gelencsér erre azt válaszolta, hogy „a kérdés nincs napirenden.” Még ugyanebben a válaszában később bővebben is kifejtette véleményét a témában: „Egy pártelnöknek és egy frakcióvezetőnek egészen más típusú feladatai vannak. Kiváló munka- és baráti kapcsolat van közöttünk Fekete-Győr Andrással. Az április 3-i választásokat követően kifejezetten előnyös, ha a szervezet több lábon tud állni, és különböző emberek különböző szinteken tudnak tevőlegesen hozzáadni a közösség épüléséhez.”

Úgy látszik, hogy a Momentum vezetése nem értett egyet a pártelnökkel, esetleg neki magának változott meg hamar a véleménye.