2021.07.08. napján 326.88 forint volt a frank-forint középárfolyam. A mai nappal ez a szám 410.45. Bár az elmúlt 2 napban volt még ennél is rosszabb az érték, az egy év alatti 26% nagyon drasztikus csökkenés. Az összes európai ország közül ez a második legrosszabb, ennél csak a török líra produkált gyengébbet, igaz, az sokkal, a líra 365 nap alatt 89%-ot romlott a svájci frankhoz képest.

Ami a többi Eu-n belüli valutát illeti, az Euró közel 10%-ot (9.8) romlott a svájci pénzhez képest, a tavalyi 0,92-es érték mostanra 1,01-re módosult, vagyis a frank ma már értékesebb, mint az Euro. Ennél kisebb értékvesztést produkált román lej és a cseh korona, mindkét valuta nagyjából 5%-kal ér kevesebbet a frankhoz képest, mint 1 éve. Az Eurohoz hasonló mértékű romlást produkált a norvég korona (10%), valamint a horvát kúna, a dán korona és a bolgár leva (11%). Az Eurónál is egyértelműen rosszabbul teljesített a svéd korona és a lengyel zlotyi, 16-17% körüli értékvesztéssel. De még ez is eltörpül a magyar 26% mellett.

Ebből is látszik, hogy az a kommunikáció, ami kifejezetten a háborúval magyarázza a forint értékének a romlását, önmagában biztos nem állja meg a helyét, ugyanis más, a háborúval még közvetlenebbül érintett országokban sincs olyan mértékű pénzromlás, mint nálunk.