Amikor múlt pénteken a keddi cikkemhez készítettem a fotókat, akkor láttam egy szép nagy táblán, hogy a nagypostával szemben lévő Crystal étterem is kínál menüket. Előtte bevallom még egyszer sem jártam ott, nem is tudtam igazából, hogy milyen hely, de ha a menükről komplex képet akarok adni, akkor úgy gondoltam, ki kell próbálni, ráadásul a napi ajánlatuk is tetszett. Ezért hát betértem.

Itt egyféle leves és kétféle főétel között lehet választani (eddig két alkalommal láttam a táblát, ezeken a napokon az egyik főétel mindig vega volt, szerintem ez mindig így van náluk, de biztosan nem tudom), a leves ezúttal gulyásleves volt gazdagon, a főétel meg fish and chips mártással vagy túrógombóc fahéjas tejföllel. Hezitáltam, mert mindkettőt nagyon szeretem, de ha a gulyásleves egy nagyobb adag lesz, akkor úgy gondoltam, hogy inkább az édes főételt eszem mellé, így a túrógombóc mellett döntöttem.

A levest szinte azonnal megkaptam, és meg kell hagyni tényleg gazdag adag, mind a mennyiséget, mind a beletett zöldséget és húst tekintve, nem spóroltak semmivel. A hús megfelelően átfőtt, a zöldségek is, gazdag, ízletes fogás volt az egész. Magának a levesnek a fűszerezését picikét visszafogottnak éreztem, én több paprikával szeretem és az sem zavar, ha kicsit csípősebb, ugyanakkor a menüknél azon van a hangsúly, hogy mindenki számára elfogadható módon készítsék el, és a vendégek között gyerekek is lehetnek, így abszolute el tudom fogadni, hogy „biztonsági játékot” játszanak. Mindent egybevetve azért jó volt ez.

Egy nagyon laktató fogás után kaptam meg a túrógombócokat, ami szintén nem gyerekadag volt, 6 darab gombócot kaptam, igaz külön-külön nem extrém nagyok, de azért a 6 darab még így sem kevés, sőt. Maga a gombóc nem egy klasszikus túrógombóc volt, hanem egy túróval töltött tésztagombóc, de ilyen apróságokon nem akadunk fenn, kóstoljunk! A tészta is rendben van, meg a benne lévő töltelék is teljesen jó, krémes állagú, ízletes. A gombóchoz egy fahéjas tejföl járt, ezzel sem volt különösebb bajom, bár, annak ellenére, hogy személy szerint nagyon szeretem a fahéjat, a túrós ételekhez annyira nem szoktam használni, az inkább a gyümölcsös édességekhez illik, ide mondjuk egy vaníliás tejfölt jobban el tudtam volna képzelni. De ezen sem veszünk össze!

A menü ára 1.680 forint, ami jelenleg egy jó középkategória a belvárosi éttermek menüáraiban. Azt gondolom, hogy amit egy menütől az ember elvárhat, azt maximálisan meg is kapja ettől a helytől, a kiszolgálás is gyors volt és kedves, néhány apróságba ugyan belekötöttem, de ezek nem olyan dolgok, amik miatt felállnék egy asztaltól, vagy tabu lenne számomra egy hely, inkább olyanok, amik az emberek különböző ízléséből fakadnak. Szóval azt mondom, hogyha mindig tudják azt a színvonalat nyújtani, amit én most kaptam, akkor szívesen jövök ide máskor is! Egyszer talán még az A’la Carte étlapjukat is kipróbálom…